Informace k provozu školy a školní jídelny v době od 12. dubna 2021

V souladu s jednáním vlády ze dne 6. dubna 2021 bude provoz součástí školy od 12. dubna 2021 následující:

Základní škola:
V pondělí 12. dubna 2021 obnovuje základní škola prezenční výuku, a to za podmínek, že budou všichni žáci a zaměstnanci školy, kteří se účastní prezenční výuky pravidelně testováni. Testovat se bude samoodběrem pomocí neinvazivních testů, není nutná asistence zdravotnického personálu. Testovací sady budou poskytnuty přímo ve škole. Bližší informaci k průběhu testu můžete získat z videonávodu na https://www.goodtest.cz/videonavod
Testování ve škole proběhne samoodběrem Singclean testy. O organizaci testování budete poučeni v pondělí při příchodu do školy. Zvažte, zda Vaše dítě zvládne samotestování zcela samo nebo mu budete u testu asistovat.
Žák musí mít po celou dobu pobytu ve škole ochranu úst a nosu minimálně chirurgickou rouškou, rodič při doprovodu respirátor.
Žáci, kteří přicházejí do školy bez doprovodu, se testují sami. V případě, kdy je test pozitivní u žáka, který přichází do školy sám, informuje škola rodiče. Žák vyčká v izolaci příchodu rodiče. Rodič odchází s dítětem domů, je povinen kontaktovat lékaře.
V případě testování mladších žáků nebo v individuálních případech, kdy si testovaný není schopen provést test sám, provede test rodič (zákonný zástupce či jiná osoba, která musí mít souhlas nebo být pověřena zákonným zástupcem a zároveň s touto asistencí souhlasit). Rodič vyčká na výsledky testu. V případě, že je test pozitivní, odchází s dítětem domů, je povinen kontaktovat lékaře.
Žáci, kteří jsou zapsáni do ranní družiny, budou testováni před vstupem do družiny.
Testování ve škole bude jen pro bezpříznakové (žáky i pedagogické pracovníky). Pokud se někdo necítí dobře, nebo má dokonce příznaky onemocnění, zůstane doma a obrátí se na svého lékaře. Žákům, kteří budou vykazovat známky onemocnění (zvýšená tělesná teplota, kašel, dušnost, zažívací obtíže/nevolnost, zvracení, bolesti břicha, průjem/, ztráta chuti a čichu, bolest v krku, bolest svalů a kloubů, rýma nebo ucpaný nos, bolest hlavy) nebude umožněna prezenční výuka.
Žádný žák nemůže být k testování nucen. Pokud zákonný zástupce nesouhlasí s testováním dítěte, nemůže se žák účastnit prezenční výuky. Škola nemá povinnost vzdělávat žáka distančním způsobem, ale zajistí podporu formou zadávaných úkolů k domácí práci.
Testování se neprovádí u osob, které již onemocnění COVID-19 v posledních 90ti dnech prodělaly nebo u osob, které mají vystavený certifikát Ministerstva zdravotnictví ČR o provedeném očkování proti onemocnění COVID-19. Bližší informace k těmto výjimkám podají pracovníci školy.
Termín a frekvence testování
Testování žáků a zaměstnanců bude probíhat pravidelně 2x týdně (pondělí a čtvrtek), vždy ihned po příchodu do školy na testovacím místě. Pokud žák nebude přítomen na testování před vyučováním, a dostaví se později, provede test ihned po příchodu. Pokud nebyl žák přítomen ve škole v den testování, provede se test individuálně v den jeho příchodu do školy.

Školní družina:
Školní družina bude pro žáky v prezenčním vyučování v plném provozu.

Školní jídelna:
Školní jídelna bude pro žáky a zaměstnance, kteří se účastní prezenční výuky v provozu ve dnech školního vyučování od 12,00 do 14,00hod. Žáci a zaměstnanci pokračující v distanční výuce si mohou stravu odebrat v uvedenou dobu pouze výdejním okénkem.

Odborné učiliště:
Žáci odborného učiliště pokračují ve vzděláváni distančním způsobem. Nadále také platí možnost individuálních konzultací přímo ve škole (platí výjimka osobní přítomnosti). Termíny konzultací si můžete domluvit s jednotlivými vyučujícími prostřednictvím emailu, příp. telefonicky na tel. č.: 573 396 213 nebo 603 559 899. Na uvedených telefonních číslech nebo prostřednictvím emailu zástupce ředitele se na nás můžete obracet také v případě technických problémů (vzhledem k sytému Bakaláři).

Internát:
V případě internátu školy platí nadále zákaz osobní přítomnosti žáků ve školských ubytovacích zařízeních, internát není v provozu.

Další informace a odkazy k provozu škol od 12. dubna 2021 nejdete na https://www.msmt.cz/informace-k-provozu-skol-od-12-dubna-2021 .

Informace k provozu školy a školní jídelny v době od 12. dubna 2021
Přesunout se na začátek