Zápis do 1. třídy základní školy pro školní rok 2022/2023

V tomto školním roce bude organizace zápisu do 1. třídy přizpůsobena tak, aby byla zaručena bezpečnost dětí i dospělých, respektovány individuální možnosti a omezení jednotlivých účastníků a zároveň splněny všechny zákonné povinnosti.
Dobu zápisu do prvního ročníku základního vzdělávání stanovuje ředitel školy na 28. dubna 2022.

Podání žádosti o přijetí k povinné školní docházce
1. do datové schránky školy,
2. e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem (nelze jen poslat prostý email!),
3. poštou,(rozhodující je datum podání na poštu),
4. osobní podání: v případě osobního podání žádosti zákonným zástupcem dítěte je organizován příjem žádostí tak, aby nedošlo k vyšší koncentraci a pohybu osob v prostorách školy.

Náležitosti žádosti
1. Zákonný zástupce předloží rodný list dítěte (u cizinců pas a povolení k pobytu) a svůj občanský průkaz.V případě jiného, než osobního podání žádosti, přikládá zákonný zástupce kopii rodného listu dítěte, a to buď v digitální podobě (sken, fotografie) nebo v papírové podobě – prostá kopie.
2. Zákonný zástupce doloží Doporučující posouzení školského poradenského pracoviště ke vzdělávání žáka se speciálními vzdělávacími potřebami ve škole.
3.  Zastupuje-li dítě jiná osoba než jeho zákonný zástupce, je zároveň podstatné, aby doložila své oprávnění dítě zastupovat. Pro další informace můžete kontaktovat vedení školy na telefonním čísle 722056393 nebo e-mailu stastna@ouholesov.cz.

Zápis do 1. třídy základní školy pro školní rok 2022/2023
Přesunout se na začátek