Volby do školské rady 2024

V tomto školním roce končí volební období školské rady při OU a ZŠ Holešov a je třeba zvolit radu novou. Ředitel školy vyhlašuje, v souladu s volebním řádem, volby do školské rady. Volby proběhnou korespondenční formou ve dnech 20. – 24. 5. 2024.

Jednotlivé třídy školy navrhují své zástupce nezletilých žáků a zletilých žáků, kandidáty do školské rady, po dohodě na třídních schůzkách SRPDŠ. Školská rada je orgán, který se zřizuje při základních, středních a vyšších odborných školách. Povinnost zřídit školskou radu ukládá § 167 školského zákona.

Školská rada je součástí správy školy v jejím užším vymezení. Na svém zasedání se rada snaží projednávat oblast vzdělávací, vyjadřuje se k návrhům školních vzdělávacích programů a k jejich následnému uskutečňování. Dále rada schvaluje výroční zprávu o činnosti školy, schvaluje školní řád, pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Podílí se také na zpracování koncepčních záměrů rozvoje školy.

Dle rozhodnutí zřizovatele jsou členové školské rady při OU a ZŠ Holešov tři. Školská rada je složena ze: § zákonného zástupce nezletilých žáků a zletilých žáků, který je volen zákonnými zástupci nezletilých žáků a zletilými žáky školy; § zástupce pedagogických pracovníků školy, který je volen pedagogickými pracovníky školy; § zástupce zřizovatele, který je jmenován zřizovatelem.

Funkční období člena rady je tříleté a nemůže jím být ředitel školy.

Veškerá rozhodování rady se uskutečňují v rámci zasedání, která jsou nejméně dvakrát ročně. První zasedání svolává ředitel školy, všechna následující předseda rady. Na prvním zasedání musí být zvolen předseda rady a schválen jednací řád.

Mgr. Ivana Šťastná, ZŘŠ

Volby do školské rady 2024
Přesunout se na začátek