Informace o obdržení výhružné zprávy

Vážení rodiče, žáci, kolegové a zaměstnanci školy,

naše škola, stejně jako stovky dalších škol v ČR, obdržela výhružný dopis o možném nebezpečí uložení výbušniny ve škole. Chceme Vás ujistit, že žádnou podobnou situaci nebereme na lehkou váhu, postupujeme podle standardizovaných postupů. Vedení školy vzniklou situaci ohlásilo Policii České republiky a dále naše škola postupuje v souladu s pokyny Policie České republiky, MŠMT a Zlínského kraje.

Policie České republiky nám sdělila, že nemá žádné konkrétní informace, z nichž by vyplývalo, že žákům a zaměstnancům naší školy hrozí bezprostřední nebezpečí. Zprávu vyhodnotila jako planý poplach a evakuaci školy nám nedoporučila. Dle těchto pokynů bude tedy výuka pokračovat v běžném režimu.

Škola zůstává v kontaktu s Policií ČR – Obvodním oddělením Holešov, se zřizovatelem – Zlínským krajem i s vedením města Holešov, které řešilo stejnou situaci na všech holešovských základních školách. Policie České republiky se těmito výhrůžkami intenzivně zabývá a pracuje na dohledání jejich odesílatele tak, aby co nejméně zasahovala do běžného provozu škol.

V případě potřeby se můžete ve škole informovat na Vám známých telefonních číslech 573 396 507 a 573 396 213.

Informace o obdržení výhružné zprávy
Přesunout se na začátek